VÅLÅDALEN

26  MARS  2022

målgång_dam.jpg

Startklar försäkring


Startklar och Startklar Plus går att teckna vid anmälan. Försäkringarna återbetalar hela anmälningsavgiften vid sjukdom, skada p g a olycksfall och vid graviditet som förhindrar start. Det ingår också en olycksfallsförsäkring som gäller under loppet och vid resa till och från. Båda försäkringarna gäller 1 år för anmälan till alla motions- och tävlingslopp i Sverige. Läs mer på startklar.nu

 • Facebook - Grå Circle
 • Instagram - Grå Circle

Årefjällsloppet 

Vålådalens Fjällstation

837 75 Vålådalen

Sweden

info@arefjallsloppet.se

Vålådalen

En av världens främsta längddestinationer, välkomnar dig till en unik skidupplevelse i fantastisk fjällmiljö. Årefjällsloppet är enligt världseliten i Visma Ski Classic Pro Tour, den bästa tävlingen i hela världscupen. 

 

Boende 

För deltagare och åskådare rekommenderar vi boende i Vålådalen eller Edsåsdalen. Det är hög efterfrågan på boende inför och under Årefjällsloppet, så vänta inte med din bokning.

 

 

Transfer

Transfer mellan Vålådalen och Edsåsdalen ingår om du bokar ditt boende direkt hos Vålådalen eller Edsåsdalen.

 

 

Vålådalen 100 år

Vålådalens Fjällstation öppnade sina portar för första gången 1923, sedan dess har Vålådalen varit en av världens främsta destinationer för längdskidåkning. Anmälan till något av årets lopp ger förtur till jubileumsloppet år 2023.

staka_redbull.jpg
race_kurva.jpg
staka_ottsjön.jpg
7km_hund.jpg

Anmälningsvillkor

 • Anmälan är bindande. Ångerrätten gäller inte vid köp av idrottsevenemang. Anmälningsavgift återbetalas inte. Du kan teckna Startklar avbeställnings- och olycksfallsförsäkring, se info nedan.

 • Du kan inte flytta din anmälan till kommande år.

 • Det är inte tillåtet att deltaga i någon annans namn.

 • Deltagande i våra tävlingar sker på egen risk.

 • Vi ersätter inte förlust eller skadad egendom.

 • Du får sälja din startplats. Kontakta oss för information om hur du går till väga.

 • Vid inställda tävlingar på grund av väderförhållanden, såsom snöbrist, extrem kyla eller liknande återbetalar vi 50 % av anmälningsavgiften, detta enligt Svenska Skidförbundets riktlinjer.

 • Force majeure: Vid inställda tävlingar som beror på förhållanden utanför vår kontroll, såsom brand, arbetskonflikt, krig, naturkatastrof, terroristattentat, myndighetsbeslut, smittspridning av virus eller sjukdomar eller andra liknande händelser, återbetalas inte anmälningsavgiften.

 • Vi förbehåller oss rätten att göra justeringar i loppens utformning inklusive ändring av tävlingsdag.

Personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR för att kunna administrera din anmälan samt hantera ditt resultat. 

Dina personuppgifter så som namn, hemort, resultat, fotografier och TV-inspelningar i vilka du förekommer, kan komma att publiceras på internet, tidningar och på tv.

Personuppgifterna kan komma att behandlas genom riktade utskick från Årefjällsloppet till dig som deltagare. Personuppgifterna kan komma att lämnas ut till Årefjällsloppets samarbetspartner för att dessa ska kunna göra utskick med reklam och information. 

Ditt namn och startnummer kan också komma att användas i andra publika sammanhang.

Du har rätt att begära att ditt namn inte publiceras i start- och resultatlistor på internet, eller används i andra publika sammanhang. Du kan också meddela oss om du inte önskar reklamerbjudanden eller vill ta del av övrig kommunikation från Årefjällsloppet och våra partner.

Kontakta oss om du har frågor gällande vår hantering av personuppgifter.