1.1 - Årefjällsloppet

Årefjällsloppet 1.1
  • 11 km klassisk teknik
  • Lördag 24 mars 2018
  • Starttid kl 13.00
  • Mycket lättåkt banprofil

Årefjällsloppet 1.1 Lördag 24 mars 2018

Årefjällsloppet 1.1 genomförs med gemensam start och sträcker sig 11km kring Edsåsdalen. Kilometerskyltar med nedräkning finns och vätskestation längs banan.

Anmälan
Du måste vara född 2009 eller tidigare för att få deltaga i 1.1. 
 
Så här anmäler du dig
-Välj "Anmälan" i den blå boxen "Register and shop here" till höger på sidan.
-Välj även distans och dubbelkolla dina personuppgifter.
-Välj tillval som busstransport.
-Vid anmälan accepterar du Årefjällsloppets allmänna villkor.
-Efter genomförd betalning får du ditt kvitto/startbevis skickat med e-mail. Ta med dig startbeviset till nummerlappsutdelningen!
 
Anmälan är öppen online till 21 mars 2018. Efteranmälan är möjlig i mån av plats i tävlingssekretariatet fredag 23e mars.
 
Startlistor publiceras efter att anmälan är stängd. Fram tills dess går det att söka efter anmälda deltagare från länken nedan. 
 
 
Anmälningsavgift
 
Födda 2002-2009 
April-Mars 150kr
 
Född 2001 och tidigare
Juli-Mars 400kr
 
Avbokning och Namnbyte
Anmälan är bindande och Årefjällsloppet återbetalar inga startavgifter om du inte kan starta utan hänvisar till försäkringen Startklar. Namnbyte är tillåtet mot en avgift av 300kr. Byte av klass är inte möjligt. För namnbyte behöver deltagaren som säljer sin startplats logga in i anmälningsportalen och klicka på "Namnbyte". Sen uppge namn och mailadress till den nya deltagaren som får ett mail med information hur han eller hon ska anmäla sig. Efter 11 mars är namnbyte endast möjligt i nummerlappsutdelningen. Vid frågor kontakta info@arefjallsloppet.se.
 
Om Årefjällsloppet tvingas ställa in mer än 24 timmar innan start återbetalas halva startavgiften. Vid inställd tävling närmare start förbehåller sig arrangören rätten att behålla hela startavgiften. 
 
Nummerlappsutdelning
Startpåse med nummerlapp och tidtagningschip hämtas på tävlingssekretariatet. Här finns nummerlappsutlämning och du kan göra namnbyte. Tävlingssekretariatet kommer att vara öppet fredag 23/3 och lördag 24/3.
 
OBS. ingen nummerlappsutdelning sker vid startplatsen. 
 
Buss tilll start
Bussbiljett till start köper du i samband med din anmälan eller separat efteråt och kostar 200kr. Vid nummerlappsutdelningen finns det restbiljetter till försäljning för 250kr. Bussarna går under morgonen från Åre, Undersåker, Edsåsdalen, Trillevallen och Ottsjö till starten i Edsåsdalen, tider för avgång presenteras i PM.  
 
Loppet
Starten är kl 13.00, vid startplatsen kan du lämna dina överdragskläder som transporteras och delas ut vid målet i Edsåsdalen. Vid starten finns även toaletter och sjukvård. Loppet går i klassisk teknik och Internationella Skidförbundets (FIS) tävlingsregler gäller, du deltar på egen risk. Håll till höger och lämna det vänstra spåret fritt för omkörningar.
 
Det finns en vätskekontroll längs banan där det serveras vatten och sportdryck. Vid målet finns det något att äta och dricka, sjukvård samt dusch och omklädningsmöjligheter. Bansträckningen kan komma att ändras.
 
Sjukvårdspersonal och första hjälpare har rätt att när som plocka åkare av banan om de anser det nödvändigt.
 
Ej återlämnat tidtagningschip debiteras med 500kr. Vid mål får alla deltagare en medalj.
 
Allt deltagande sker på egen risk.
 
Följ oss även på Facebook!
 
Lycka till med träningen, vi ses i Åre!