Bansträckning och banprofil

Bansträckning 5.5

Nu är bansträckningen renad och fastställd. Här hittar du sträckning och profil för de olika loppen.

HÄR HITTAR NI DE OLIKA KARTORNA OCH HÖJDPROFILERNA: www.arefjallsloppet.se/sv/banstrackning

5.5 startar i Vålådalen och kör ett varv på 7,5:an innan dragningen går vidare genom Östra Vålådalen och ner över Ottsjön. I Ottsjö by möter åkarna de första större uppförskörningarna.
Från Ottsjö går spåret vidare via Ytterstvallen och upp till Trillevallen. (Ottsjö, Ytterstvallen och Trillevallen är fina publikplatser där vi uppmanar icke åkande att samlas för att heja på de kämpande deltagarna.) I Trillevallen vänder spåret tillbaka och skråår över Ripkalhöjden och vidare upp över sadeln mellan Välliste och Grofjället. Här öppnar sig panoramat med milsvid utsikt åt alla håll. Efter Grofjället går spåret vidare ner mot Lyckans läger och Älgbergsrundan innan utförskörningarna ner mot Edsåsdalen. Målrakan är den legendariska barnbacken i Edsåsdalen

Vätskestationer i Vålådalen (efter 10km), i Ottsjö, I Trillevallen och vid Lyckansläger.
Stafettbyten i Ottsjö och Trillevallen.

3.0 startar Trillevallen och går på ett eget spår mot Ytterstvallen i 3 km innan det vänder in på 5.5:ans dragning tillbaka till Trillevallen och vidare på samma spår till målbacken i Edsåsdalen.

1.0 startar i Edsåsdalen och kör en variant av milspåret motsols. Den sista halvan av loppet går gemensamt med de övriga mot målbacken i Edsåsdalen.

Vårt mål är att eliten på 5.5. kommer komma i mål först men att övriga lopp kommer att få någorlunda gemensam målgång så att alla får uppleva folkfesten.

/Ola Bergqvist

Tags: