Inte redo för Årefjällsloppet 5.5? Åk Stafetten tillsammans!

Är du inte tillräckligt tränad för Årefjällsloppet 5.5? Vill ni göra något tillsammans? Åk Stafetten och dela upp Årefjällsloppet 5.5 på tre sträckor! Stafetten startar samtidigt som Årefjällsloppet 5.5 på lördag och åker samma 55km mellan Vålådalen och Edsåsdalen.

Team MALT kommer till start i Stafetten för andra året i rad och det är inte resultatet som är det viktigaste. Lagledare Torbjörn Wiberg berättar.
-Vi är två par från Stockholm som har lägenhet i Åre och gillar att göra saker tillsammans. Vi har alltid åkt mycket alpint men ju äldre vi blir, ju roligare har det blivit med längdskidåkning. Där kommer Årefjällsloppet Stafetten som ett bra initiativ att göra något tillsammans i trakterna kring Åre.

Första sträckan är 13 km och går på berömda småkuperade Lahtispåret innan det är dags för växling i Vålådalen. Även den andra sträckan är 13km och tar laget genom Östra Vålådalen, ner över Ottsjön och fram till Ottsjö strand. Här tar ankaretappen vid, 29 km upp för Ottsjöbacken innan spåret sträcker ut med fantastiskt utsikt över den kringliggande fjällvärlden. Efter passering Älgberget avslutas sträckan med en härligt 11 km lång nedförskörning till målet i Edsåsdalen.
-Hela området kring Vålådalen, Ottsjö och Edsåsdalen erbjuder fantastiskt fina spår för längdskidåkning. Men det är först de 5-6 senaste åren vi har hittat hit. Stafetten är ett bra mål att träna inför och vi sporrar varandra! Fortsätter Torbjörn.

Förra året placerade sig Team MALT på en nionde plats men det är inte resultatet som är det viktigaste på lördag.
-Givetvis vill vi ha bra skidor och fäste men att ha roligt är det absolut viktigaste. Och att sen få åka preparerade spår uppe på fjället är helt fantastiskt, avslutar Torbjörn.

Årefjällsloppet önskar Team MALT och alla andra lag lycka till på lördag. Det finns fortfarande platser kvar i Stafetten och anmälan stänger ikväll 18.00. Ta chansen ni också att genomföra Stafetten tillsammans!