Stafetten

   
  • 4 sträckor i klassisk teknik
  • 13-19km/sträcka
  • Lördag 24 mars 2018
  • Start kl 9.00
  • Varierad fjällterräng

Årefjällsstafetten Lördag 24 mars 2018

3-4 deltagare delar på den 55km långa sträckan från Vålådalen till Edsåsdalen. Samla vänner och kollegor och tävla tillsammans! 

Sträcka 1: Vålådalen-Vålådalen, 13km
Sträcka 2: Vålådalen-Ottsjö, 13km
Sträcka 3: Ottsjö- Trillevallen, 10km
Sträcka 4: Trillevallen-Edsåsdalen, 19km

Anmälan
Anmälan görs via e-post till ola@arefjallsloppet.se
Du måste vara född 2006 eller tidigare för att få delta i Stafetten. 
 
-Uppge Namn och personnummer på deltagarna i laget
-Välj tillval som busstransport, poster och nyhetsbrev.
-Vid anmälan accepterar du Årefjällsloppets allmänna villkor.
-Efter genomförd betalning får du ditt kvitto/startbevis skickat med e-mail. Ta med dig startbeviset till nummerlappsutdelningen!
 
Anmälan är öppen online till 21 mars 2018. Efteranmälan är möjlig i mån av plats i tävlingssekretariatet fredag 23e mars.
 
Startlistor publiceras efter att anmälan är stängd. 
 
Anmälningsavgift
2500kr
 
Avbokning och Namnbyte
Anmälan är bindande och Årefjällsloppet återbetalar inga startavgifter om du inte kan starta utan hänvisar till försäkringen Startklar. Namnbyte av lagledare är tillåtet mot en avgift av 300kr. Övriga lagmedlemmar går att byta fram tills anmälan stänger. Byte av klass är inte möjligt. Vid frågor kontakta info@arefjallsloppet.se.
 
Om Årefjällsloppet tvingas ställa in mer än 24 timmar innan start återbetalas halva startavgiften. Vid inställd tävling närmare start förbehåller sig arrangören rätten att behålla hela startavgiften. 
 
Nummerlappsutdelning
Startpåse med nummerlapp och tidtagningschip hämtas på tävlingssekretariatet. Här finns nummerlappsutlämning och du kan göra namnbyte. Tävlingssekretariatet kommer att vara öppet fredag 23/3 och lördag 24/3.
 
OBS. ingen nummerlappsutdelning sker vid startplatsen. 
 
Buss tilll start
Bussbiljett till start köper du i samband med din anmälan eller separat efteråt och kostar 200kr. Vid nummerlappsutdelningen finns det restbiljetter till försäljning för 250kr. Bussarna går under morgonen till starten i Vålådalen, tider för avgång presenteras i PM.  
 
Loppet
Starten är kl 9.00. Vid startplatsen kan du lämna dina överdragskläder som transporteras och delas ut vid målet i Edsåsdalen. Vid starten finns även toaletter och sjukvård. Loppet går i klassisk teknik och Internationella Skidförbundets (FIS) tävlingsregler gäller, du deltar på egen risk. Håll till höger och lämna det vänstra spåret fritt för omkörningar.
 
Det finns fyra vätskekontroller längs banan där det serveras vatten, sportdryck och något att äta. Vi erbjuder även vallningshjälp, reservstavar och sjukvård vid flera av kontrollerna. Vid målet finns det något att äta och dricka, sjukvård samt dusch och omklädningsmöjligheter. Bansträckningen kan komma att ändras.
 
Rep dras längs banan som alla deltagare måste passera för att få fortsätta tävlingen. Spärrplatser och tider presenteras i PM. Sjukvårdspersonal och första hjälpare har rätt att när som plocka åkare av banan om de anser det nödvändigt. Om du behöver bryta vid någon av kontrollerna ska tidtagningschipet lämnas till funktionär som även ordnar transport till Edsåsdalen åt dig.
 
Ej återlämnat tidtagningschip debiteras med 500kr. Vid mål får alla deltagare en medalj.
 
Allt deltagande sker på egen risk.
 
Följ oss även på Facebook!
 
Lycka till med träningen, vi ses i Åre!