45 km loppet

Testa ett långlopp

45 km loppet

Årefjällsloppet 45 km är med sin kortare distans och något färre höjdmeter, den perfekta distansen för att känna på ett långlopp i fjällvärlden.

Starten går i Edsåsdalen, du åker samma bana som världseliten i Visma Ski Classic Pro Tour och Årefjällsloppet 100 km och går i mål i Vålådalen.

 

Årefjällsloppet 45 km är en väldigt uppskattad distans med många återkommande deltagare. 

Deltagande i årets lopp ger dig förtur till startplats i nästkommande års lopp och är seedningsgrundande för Vasaloppet.

längdskidor spår
25 km logg
skidor
Sträckan

Beskrivning av banan

Årefjällen Öppet Fjäll 4.5 kommer att starta i Edsåsdalen och banan kommer att följa bansträckningen för Årefjällsloppet 10.0 till mål. En ny, fantastisk skidupplevelse där våra motionärer, förutom att de får möjligheten att skida i och upptäcka vår fantastiska fjällvärld, kommer att kunna jämföra sin tid mot eliten de sista 4.5 milen in till mål i Vålådalen.
 
Banan inleds direkt efter start med en lång ihållande stigning upp emot Lillvalen och banans högsta punktGenom den så kallade Lyckoleden, som är känd för sina storslagna vyer och sin vackra natur kommer åkarna sedan att vända tillbaka mot Ottsjö med några mindre stigningar men där man totalt sett tappar höjdmeter. Ner mot byn Ottsjö kommer en brant utförslöpa innan sjön passeras. Avslutningen och de sista 15 kilometerna av loppet kan liknas vid Vasaloppets bansträckning med mestadels lättåkta, småkuperade delar innan målgång i Vålådalen.