5.5 - Årefjällsloppet

 
  • 55 km klassisk teknik
  • Lördag 24 mars 2018
  • Start kl 9.00
  • Medelsvår banprofil i varierad fjällterräng

Årefjällsloppet 5.5 lördag 24 mars 2018 

Årefjällsloppet 5.5 genomförs med gemensam start i Vålådalen och sträcker sig 55km till målet i Edsåsdalen. Kilometerskyltar med nedräkning finns utmed hela spåret och vätskestationerna längs banan. Årefjällsloppet 5.5 är seedningsgrundande för Vasaloppet 2019.

Anmälan
Du måste vara född 1999 eller tidigare för att få deltaga i 5.5.
 
Så här anmäler du dig
-Välj "Anmälan" i den blå boxen "Register and shop here" till höger på sidan.
-Välj även distans och dubbelkolla dina personuppgifter.
-Välj tillval som busstransport.
-Vid anmälan accepterar du Årefjällsloppets allmänna villkor.
-Efter genomförd betalning får du ditt kvitto/startbevis skickat med e-mail. Ta med dig startbeviset till nummerlappsutdelningen!
 
Anmälan är öppen online till 21 mars 2018. Efteranmälan är möjlig i mån av plats i tävlingssekretariatet fredag 23e mars.
 
Startlistor publiceras efter att anmälan är stängd. 
 
Anmälningsavgift (anmälan öppnar 5e april 18.00)
Juli-Mars 900kr
 
Avbokning och Namnbyte
Anmälan är bindande och Årefjällsloppet återbetalar inga startavgifter om du inte kan starta utan hänvisar till försäkringen Startklar. Namnbyte är tillåtet mot en avgift av 300kr. Byte av distans är inte möjligt. För namnbyte behöver deltagaren som säljer sin startplats logga in i anmälningsportalen och klicka på "Namnbyte". Sen uppge namn och mailadress till den nya deltagaren som får ett mail med information hur han eller hon ska anmäla sig. Efter 11e mars är namnbyte endast möjligt i nummerlappsutdelningen. Vid frågor kontakta info@arefjallsloppet.se.
 
Om Årefjällsloppet tvingas ställa in mer än 24 timmar innan start återbetalas halva startavgiften. Vid inställd tävling närmare start förbehåller sig arrangören rätten att behålla hela startavgiften. 
 
Nummerlappsutdelning
Startpåse med nummerlapp och tidtagningschip hämtas på tävlingssekretariatet. Här finns nummerlappsutlämning och du kan göra namnbyte. Tävlingssekretariatet kommer att vara öppet fredag 23/3 och lördag 24/3.
 
OBS. ingen nummerlappsutdelning sker vid startplatsen. 
 
Buss tilll start
Bussbiljett till start köper du i samband med din anmälan eller separat efteråt och kostar 200kr. Vid nummerlappsutdelningen finns det restbiljetter till försäljning för 250kr. Bussarna går under morgonen från Åre, Undersåker, Edsåsdalen, Trillevallen och Ottsjö till starten i Vålådalen, tider för avgång presenteras i PM.  
 
Loppet
Starten är kl 8.45 för elitdamer och kl 9.00 för resterande deltagare, vid startplatsen kan du lämna dina överdragskläder som transporteras och delas ut vid målet i Edsåsdalen. Vid starten finns även toaletter och sjukvård. Loppet går i klassisk teknik och Internationella Skidförbundets (FIS) tävlingsregler gäller, du deltar på egen risk. Håll till höger och lämna det vänstra spåret fritt för omkörningar.
 
Det finns fyra vätskekontroller längs banan där det serveras vatten, sportdryck och något att äta. Vi erbjuder även vallningshjälp, reservstavar och sjukvård vid flera av kontrollerna. Vid målet finns det något att äta och dricka, sjukvård samt dusch och omklädningsmöjligheter. Bansträckningen kan komma att ändras.
 
I 5.5 klassen dras rep längs banan som alla deltagare måste passera för att få fortsätta tävlingen. Spärrplatser och tider presenteras i PM. Sjukvårdspersonal och första hjälpare har rätt att när som plocka åkare av banan om de anser det nödvändigt. Om du behöver bryta vid någon av kontrollerna ska tidtagningschipet lämnas till funktionär som även ordnar transport till Edsåsdalen åt dig.
 
Ej återlämnat tidtagningschip debiteras med 500kr. Vid mål får alla deltagare en medalj. Om du åker snabbare än segrartiden plus 50 procent får du en guldmedalj. 
 
Allt deltagande sker på egen risk.
 
Följ oss även på Facebook!
 
Lycka till med träningen, vi ses i Åre!